Sprookjesachtige Moezel

Ontdek de feeërieke sfeer van het sprookjesachtige Moezeldal! Terwijl u geniet op het zonnedek, glijden prachtige panorama’s voorbij. Het volgende moment zit u in een gezellige Weinstube aan een heerlijk glaasje Moezelwijn. Een reis vol afwisseling en ontspanning.

Route

Arnhem > Düsseldorf > Keulen > Koblenz > Cochem > Andernach > Düsseldorf > Arnhem

Vertrek

23-05-2024, 08-07-2024, 29-08-2024 en 27-09-2024 / 7-daags

Dagbeschrijvingen

Dag 1 | Arnhem - Düsseldorf
De inscheping voor deze reis geschiedt gewoontegetrouw in Arnhem. Vervolgens lichten wij het anker en zet de Horizon koers richting Duitsland. Het is een behoorlijk stuk varen naar Düsseldorf, hetgeen u de gelegenheid geeft om tijdens deze eerste dag van de reis kennis te maken met uw medepassagiers. In de loop van de avond meren wij dicht bij de bruisende Altstadt af.

Dag 2 | Düsseldorf - Keulen
Tijdens het ontbijt laten we Düsseldorf achter ons. Keulen, onze volgende bestemming, is bekend vanwege de Dom, maar er is nog veel meer te beleven. Rondom het centrum vindt u talrijke musea waaronder het Chocolademuseum aan de Rijn. Ondanks het feit dat Keulen meer dan één miljoen inwoners telt, heerst er in het centrum een gemoedelijke sfeer. Het is dan ook zeer plezierig een wandeling te maken over de kilometers lange winkelpromenade.

Dag 3 | Keulen - Koblenz
Tijdens onze tocht naar Koblenz zien we het landschap snel veranderen. Rond koffietijd krijgen we het Siebengebirge in het vizier. Ook de eerste wijngaarden dienen zich aan. Koblenz is gelegen aan de monding van de Moezel en is het handelscentrum van de wijde omgeving. Dat is in het grotendeels nog authentieke centrum goed te merken aan de grote verscheidenheid in winkels en wijnhuizen.

Dag 4 | Koblenz - Cochem
We passeren al vroeg de eerste sluis van de Moezel. Eenmaal omhoog geschut ervaren we pas echt het verschil tussen de Rijn en de Moezel. Vanaf nu worden we omgeven door een serene rust. Het adembenemende panorama geeft u het gevoel dat u in een sprookje bent beland. De rivier wordt ingesloten door steile, veelal met wijngaarden bedekte berghellingen, die samen met de pittoreske dorpjes zorgen voor een schitterend geheel. Cochem is een toeristenstad bij uitstek en ook op zondag is het er gezellig druk.

Dag 5 | Cochem - Andernach
De stroom volgend, genieten we nogmaals van het prachtige rivierdal. Bij Koblenz zijn we weer terug op de Rijn en het duurt dan niet lang meer voor wij afmeren in de Keltische vestingstad Andernach. In het ommuurde centrum zijn nog tal van restanten uit de tijd van de Romeinen te zien.

Dag 6 | Andernach - Düsseldorf
Nadat wij uit Andernach zijn vertrokken passeren we in de loop van de ochtend nogmaals de 157 meter hoge torens van de Keulse Dom. Eenmaal in Düsseldorf aangekomen is er nog voldoende tijd om een wandeling te maken naar het centrum. Hier kan men een glaasje Alt drinken op één van de vele terrassen aan de Bolkerstrasse, maar misschien geeft u er wel de voorkeur aan om de etalages van de exclusieve winkels aan de Königsallee te gaan bekijken. Ondertussen treft men aan boord alle voorbereidingen voor het Captains Dinner en een feestelijke afscheidsavond.

Dag 7 | Düsseldorf - Arnhem
Een afwisselende reis is bijna ten einde. Rond het middaguur passeren wij de grens en om 14.00 uur arriveren wij in Arnhem. We zijn er zeker van dat u nog vaak terug zult denken aan al het moois dat wij u met deze gevarieerde reis hebben laten zien.

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

Highlights

  • Welkomstcocktail
  • Meerdere excursiemogelijkheden (niet inclusief)
  • Twee avonden met live muziek
  • Captains Dinner

Extra mogelijkheden

Voor meer informatie over de extra mogelijkheden adviseren wij u om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Zij kunnen u in detail vertellen welke extra mogelijkheden er zijn en welke eventuele kosten hierbij gemoeid zijn. Bij deze extra mogelijkheden kunt u denken aan dieetmaaltijden, het stallen van een rolstoel/rollator, maar bijvoorbeeld ook het bijboeken van een slaapverblijf op de avond voor vertrek.

boeken
vaargebied
“Ontdek de leukste en mooiste plekken””
MPS Horizon
Postadres:  Spoorweghaven 118
    3071 ZG Rotterdam
Tel:  +31(0)6 53 53 62 87
E-mail:  info@horizoncruises.nl