Betoverende Rijnreis

Ga mee aan boord van de Horizon en geniet van de romatische sfeer in het Rijndal. Een afwisselende cruise waarin u in zeven dagen kan genieten van indrukwekkende burchten en kastelen die tegen de steile berghellingen liggen, maar niet te vergeten de gezellige steden zoals Linz, Andernach, Rüdesheim en Boppard. Alle ingrediënten voor een bijzondere reis.

Route

Arnhem > Düsseldorf > Keulen > Linz > Andernach > Rüdesheim > Oberwesel > Boppard > Düsseldorf > Arnhem

Vertrek

22-08-2024 / 7-daags

Dagbeschrijvingen

Dag 1 | Arnhem - Düsseldorf
De inscheping geschiedt aan de kade in Arnhem. Vervolgens lichten wij het anker en zetten koers naar Düsseldorf. Onze reisleiding informeert u alvast over al het moois wat u tijdens de reis te wachten staat. In de avond komt u aan in de bruisende Altstadt, Düsseldorf.

Dag 2 | Düsseldorf - Keulen
Rond het middaguur verschijnen de torens van de Keulse Dom aan de horizon. De hele middag heeft u de tijd om de binnenstad van Keulen te ontdekken. Hier treft u gezellige pleinen en steegjes. Naast prachtige gebouwen en monumenten zijn er ook veel wijnhuizen met terrassen en moderne winkelstraten. Vergeet vooral niet de indrukwekkende kathedraal die zeker het bezichtigen waard is.

Dag 3 | Linz - Andernach
Vanuit Keulen varen we verder naar Linz, onze eerste stop voor vandaag. Vroeg ik de ochtend meren we af in Linz. Hier heeft u kort de tijd een bezoek te brengen aan deze mooie stad. De felgekleurde vakwerkhuisjes in de binnenstad zijn een lust voor het oog. Wij verwachten u voor de lunch weer aan boord, we varen door naar onze eindbestemming voor vandaag, Andernach. Geniet tijdens de reis naar Andernach van prachtige vergezichten.

Dag 4 | Andernach - Rüdesheim
Het prachtige panorama dat vandaag aan u voorbij trekt bestaat uit een aaneenschakeling van burchten, kastelen, steile met wijngaarden bedekte berghellingen en natuurlijk de wereldberoemde Loreley. Het hoogtepunt van de reis! Begin van de middag meren wij af in het toeristenstadje Rüdesheim. Het mooie middeleeuwse centrum staat bekend om haar vele wijnlokalen die vaak in historische vakwerkhuizen gevestigd zijn.

Dag 5 | Rüdesheim - Oberwesel - Boppard
In het historische Oberwesel zullen wij de ochtend doorbrengen. Hier kunt u onder andere een bezoek brengen aan de Onze Lieve-Vrouwe-Kerk of een wandeling maken door deze indrukwekkende plaats. Naarmate we verder de Rijn opvaren verandert het landschap zienderogen. Het wordt heuvelachtiger en de eerste wijngaarden komen in zicht. Aan het begin van de middag arriveren wij in het wijnstadje Boppard. De lange Rijnpromenade leidt u naar het centrum. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan naar het hooggelegen uitzichtpunt te gaan.

Dag 6 | Boppard - Düsseldorf
Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Düsseldorf. In snel tempo trekken plaatsen als Bonn en Keulen nogmaals aan het oog voorbij. Halverwege de middag komen wij aan in Düsseldorf. Voor het diner heeft u nog tijd het centrum in te lopen. Aan boord treft de bemanning ondertussen alle voorbereidingen om het op deze laatste avond van de reis extra gezellig te maken.

Dag 7 | Düsseldorf - Arnhem
Op naar de thuishaven Arnhem! U heeft door deelname aan deze reis zelf kunnen ervaren dat bedrijvigheid en romantiek op de rivier de Rijn uitstekend samen gaan. Om 14.00 uur leggen wij in Arnhem de loopplank voor u uit en is het weer tijd om afscheid te nemen.

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

Highlights

  • Welkomstcocktail
  • De Jong Intra reisleiding
  • 8 Overnachtingen o.b.v. volpension
  • Eén avond met live muziek
  • Captains Dinner

Extra mogelijkheden

Voor meer informatie over de extra mogelijkheden adviseren wij u om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Zij kunnen u in detail vertellen welke extra mogelijkheden er zijn en welke eventuele kosten hierbij gemoeid zijn. Bij deze extra mogelijkheden kunt u denken aan dieetmaaltijden, het stallen van een rolstoel/rollator, maar bijvoorbeeld ook het bijboeken van een slaapverblijf op de avond voor vertrek.

boeken
vaargebied
“Ontdek de leukste en mooiste plekken””
MPS Horizon
Postadres:  Spoorweghaven 118
    3071 ZG Rotterdam
Tel:  +31(0)6 53 53 62 87
E-mail:  info@horizoncruises.nl