• Horizon Cruises
  • Horizon Cruises
  • Horizon Cruises
  • Horizon Cruises
  • Horizon Cruises

Vanuit Dinant (De Jong Intra)

Deze 8-daagse reis begint met de busreis naar het Belgische Dinant. Hier stapt u aan boord van het gezellige mps Horizon en vaart u door het prachtige Belgische en Nederlandse landschap over de Maas en door talloze sluizen van Dinant terug naar Arnhem.

Route

Dinant (per bus) > Namen > Hoei > Luik > Maastricht > Roermond > Cuijk > Arnhem

Dagbeschrijvingen

Dag 1 | Woensdag: Busreis Arnhem - Dinant
We vertrekken vanochtend om ca. 09.30 uur vanuit Arnhem en rijden onderbroken door enkele stops naar Dinant, waar we rond het middaguur zullen aankomen. U heeft de hele middag en avond de tijd om in Dinant rond te kijken.

Dag 2 | Donderdag: Namen
We vertrekken rond 09.00 uur en de hele ochtend staat in het teken van de zes sluizen die we vandaag passeren om het hoogteverschil van 15 meter te kunnen overwinnen. We arriveren aan het begin van de middag in het gezellige stadje Namen, de hoofdstad van Wallonië. Hier zetelt, aan de voet van de citadel aan de oever van de Samber en de Maas, het Waals parlement. De stad staat bekend als een studentenstad, dit zorgt ervoor dat de oude binnenstad van Namen bruist. Zo gauw de zon begint te schijnen, verschijnen hier op vele kleine pleintjes terrasjes.

Dag 3 | Vrijdag: Hoei
We beginnen de dag opnieuw met twee sluizen en leggen al rond lunchtijd aan in Hoei. Hoei is één van de oudste stadjes van België en door de jaren heen is de authenticiteit buitengewoon goed bewaard gebleven. Het is de stad van de fonteinen en standbeelden en u wordt op iedere straathoek verrast. Een echte aanrader is een bezoek aan de ‘Grote Markt’ met mooie monumentale panden met prachtige gevels en gezellige terrasjes.

Dag 4 | Zaterdag: Luik
Na de vaartocht van vanochtend is Luik onze volgende stop. Luik, de grootste toeristische stad van Wallonië, is gelegen aan de Maas en wordt omringt door steile, beboste heuvels. Luik staat bekend als de stad met de vier namen. Spreken wij in Nederland over Luik, zo speken de Fransen over Liége, de Duitsers over Lüttich en de inwoners van de stad over Lïdje. Het historisch centrum van de stad staat volgepakt met prachtige musea, talloze bezienswaardigheden en gezellige pleinen.

Dag 5 | Zondag: Maastricht
In de loop van de ochtend passeren we de Nederlandse grens om aan te leggen in het prachtige Maastricht. U heeft de hele middag en avond om te slenteren door de gezellige binnenstad, neer te strijken op één van de gezellige terrasjes rondom het Vrijthof of om lekker te gaan shoppen in het gezellige centrum

Dag 6 | Maandag: Roermond
We brengen de middag door in Roermond. Roermond ligt aan de samenvloeiing van de Roer en de Maas. De stad heeft een rijk verleden: het was in de late middeleeuwen een Hanzestad, en één van de vier hoofdsteden van het oude hertogdom Gelre. In het historische centrum vindt u talloze bezienswaardigheden als de Sint-Christoffelkathedraal, de 14e eeuwse Rattentoren en de Hervormde kerk. Ook het Outletcenter Roermond is een echte toeristische trekpleister.

Dag 7 | Dinsdag: Cuijk
Tijdens deze voorlaatste dag varen we in de ochtenduren van Roermond naar Cuijk, het gezellige stadje in Noord-Brabant. De naam Cuijk is afgeleid van het Keltische woord 'Keukja', wat 'kromming' of 'bocht' betekent. Dit duidt op de kromming of bocht in de Maas ter hoogte van Cuijk. 'Keukja' werd later door de Romeinen verbasterd tot 'Ceuclum', waaruit uiteindelijk de naam Cuijk ontstond.

Dag 8 | Woensdag: Arnhem
We vertrekken rond 09.00 uur uit Cuijk en u kunt tijdens de tocht terug naar Arnhem van een laatste lunch aan boord genieten. We arriveren rond 13.30 uur weer bij de aanlegsteiger in Arnhem. Hierna volgt de ontscheping en kunt u op eigen gelegenheid of met de taxiservice weer huiswaarts keren.

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

Extra mogelijkheden

Voor meer informatie over de extra mogelijkheden adviseren wij u om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Zij kunnen u in detail vertellen welke extra mogelijkheden er zijn en welke eventuele kosten hierbij gemoeid zijn. Bij deze extra mogelijkheden kunt u denken aan dieetmaaltijden, het stallen van een rolstoel/rollator, maar bijvoorbeeld ook het bijboeken van een slaapverblijf op de avond voor vertrek.

boeken
vaargebied
“Laat u meenemen door het prachtige Belgische en Nederlandse landschap”
MPS Horizon
Postadres:  Spoorweghaven 118
    3071 ZG Rotterdam
Tel:  +31(0)6 53 53 62 87
E-mail:  info@horizoncruises.nl