• Horizon Cruises
  • Horizon Cruises
  • Horizon Cruises
  • Horizon Cruises
  • Horizon Cruises

Romantische Rijn (Feenstra Rijnlijn)

Geniet tijdens deze 7-daagse cruise onder meer van het prachtige uitzicht over pittoreske dorpjes en met wijngaarden bedekte hellingen. Laat u betoveren door de romantische Rijn en schildachtige Moezel.

Route

Arnhem > Düsseldorf > Keulen > Bonn > Linz > Andernach > Rüdesheim > Oberwesel > Boppard > Düsseldorf > Arnhem

Dagbeschrijvingen

Dag 1 | Donderdag: Arnhem - Düsseldorf
De inscheping geschiedt aan de kade in Arnhem. Onderweg naar Düsseldorf informeren wij u alvast over al het moois wat u tijdens de reis te wachten staat. ’s Avonds kunt u nog een heerlijke wandeling maken door de gezellige ’Altstadt’.

Dag 2 | Vrijdag: Düsseldorf - Keulen - Bonn
De Rijn slingert zich door het mooie landschap en net na Düsseldorf lijkt het wel of we een rondje varen. Aan het einde van de ochtend verschijnen de torens van de Keulse Dom aan de horizon. Hier loopt u over de altijd gezellige Rijnpromenade zo naar de aan de rivier gelegen ’Altstadt’. Er zijn meerdere musea en ook de indrukwekkende kathedraal is zeker een bezichtiging waard. Tijdens het diner vervolgen we onze reis naar Bonn.

Dag 3 | Zaterdag: Linz - Andernach
Ter hoogte van Königswinter wordt het panorama bepaald door de toppen van het machtige Siebengebirge, uw eerste kennismaking met de zo vaak bezongen ’romantiek’ van de Rijn. In de ochtend maken we een stop in Linz. De felgekleurde vakwerkhuisjes in de binnenstad zijn een lust voor het oog. Tijdens de lunch vervolgen wij de reis naar Andernach. In deze van oorsprong Keltische nederzetting zullen wij vanavond overnachten.

Dag 4 | Zondag: Andernach - Rüdesheim
Het hoogtepunt van de reis! Het prachtige panorama dat u vandaag wordt geboden bestaat uit een aaneenschakeling van burchten, kastelen, steile met wijngaarden bedekte berghellingen en natuurlijk de wereldberoemde Loreley. Net na de middag meren wij af in het toeristenstadje Rüdesheim. Bezienswaardigheden zoals het ’Niederwalddenkmal’, ’Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett’ en de talrijke Weinstuben in de smalle ’Drosselgasse’ zorgen ervoor dat u zich beslist niet zult vervelen.

Dag 5 | Maandag: Rüdesheim - Oberwesel - Boppard
We varen nogmaals door het schitterende rivierdal. In het historische Oberwesel zullen wij de ochtend doorbrengen. Hier kunt u onder andere een bezoek brengen aan de Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk, of een wandeling maken door deze indrukwekkende plaats. Tijdens de lunch varen wij verder naar Boppard. Wandel hier eens over de boulevard of ga met de kabelbaan naar het hoog boven de Rijn gelegen uitzichtpunt de ’Vierseenblick’.

Dag 6 | Dinsdag: Boppard - Düsseldorf
We zijn al vroeg vertrokken want het is een heel stuk varen naar Düsseldorf. In snel tempo trekken plaatsen als Bonn en Keulen nogmaals aan het oog voorbij. In de loop van de middag arriveren wij in Düsseldorf. Net achter het oude centrum vindt u winkels in overvloed. Aan boord treft de bemanning ondertussen alle voorbereidingen om het op deze laatste avond van de reis extra gezellig te maken.

Dag 7 | Woensdag: Düsseldorf - Arnhem
Rond het middaguur passeren we de Nederlandse grens. U heeft door deelname aan deze reis zelf kunnen ervaren dat bedrijvigheid en romantiek op de rivier de Rijn uitstekend samen gaan. Om 14.00 uur leggen wij in Arnhem de loopplank voor u uit en is het weer tijd om afscheid te nemen.

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

Extra mogelijkheden

Voor meer informatie over de extra mogelijkheden adviseren wij u om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Zij kunnen u in detail vertellen welke extra mogelijkheden er zijn en welke eventuele kosten hierbij gemoeid zijn. Bij deze extra mogelijkheden kunt u denken aan dieetmaaltijden, het stallen van een rolstoel/rollator, maar bijvoorbeeld ook het bijboeken van een slaapverblijf op de avond voor vertrek.

boeken
vaargebied
“Laat u betoveren door de romantische Rijn en schildachtige Moezel”
MPS Horizon
Postadres:  Spoorweghaven 118
    3071 ZG Rotterdam
Tel:  +31(0)6 53 53 62 87
E-mail:  info@horizoncruises.nl