• Horizon Cruises
 • Horizon Cruises
 • Horizon Cruises
 • Horizon Cruises
 • Horizon Cruises

Varen door Zeeland met Hour of Power

Een mooie vaarroute met het MPS. Horizon in het programma van Beter Uit! Deze vaarreis brengt u naar glorierijke handels- en vissersplaatsen, monumentale steden en de grootste havenstad van Nederland. Bekende plaatsen als Dordrecht, Vlissingen, Middelburg en Rotterdam passeren de revue, maar ook het Zeeuwse Yerseke en het zilverstadje Schoonhoven worden aangedaan. Vergeet onderweg niet te proeven van de streekproducten zoals boterbabbelaars en bolussen!

Route

Arnhem > Dordrecht > Yerseke > Vlissingen > Middelburg > Rotterdam > Schoonhoven > Wijk bij Duurstede > Arnhem

Vertrek

30-8-2018 / 7-daags

Dagbeschrijvingen

Dag 1 | Donderdag: Arnhem Dordrecht
Na de eerste kennismaking aan boord vertrekken we om circa 09.30 uur vanuit Arnhem. Stroomafwaarts via de Waal bereiken we Dordrecht, waar we aan het einde van de middag zullen afmeren. Ontdek één van de oudste steden van Nederland te voet of per paardentram!

Dag 2 | Vrijdag: Dordrecht Yerseke
Al vroeg zetten we koers naar het Zeeuwse Yerseke waar we in de middag aan zullen komen. Yerseke is een prachtig dorp waar u het leven van de visserij proeft en beleeft. Dit is het centrum van de Nederlandse mossel- en oestercultuur.

Dag 3 | Zaterdag: Yerseke Vlissingen Middelburg
We verlaten Yerseke terwijl u van uw ontbijt aan het genieten bent en varen verder naar Vlissingen, waar we een paar uur later zullen aankomen. Wandel deze ochtend over de boulevard met een prachtig uitzicht over de Westerschelde en het Badstrand. U vindt hier tevens de Gevangentoren die vroeger onderdeel was van de Westpoort, één van de oude stadspoorten van Vlissingen. We varen verder door naar Middelburg met meer dan 1000 monumenten. Deze herinneren niet alleen aan de bloeiende vissersvaart, maar natuurlijk staat men hier ook stil bij de watersnoodramp van 1953. Bezienswaardig is onder meer het 12e eeuws Abdijcomplex, te herkennen aan de 89 meter hoge abdijtoren, de Lange Jan.

Dag 4 | Zondag: Vrije Dag
Vandaag blijven we in Middelburg liggen. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een kerkdienst. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

Dag 5 | Maandag: Middelburg Rotterdam
Vroeg in de ochtend varen we verder naar Rotterdam. De tweede stad van Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt waarbij de Rotterdamse haven, één van de belangrijkste havens ter wereld, een belangrijke rol speelt. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas welke gekenmerkt wordt door veel moderne architectuur. Het symbool van de stad is uiteraard de Euromast en vanaf de 185 meter hoge toren hebt u een prachtig uitzicht over Rotterdam.

Dag 6 | Dinsdag: Rotterdam Schoonhoven Wijk bij Duurstede
Tijdens het ontbijt vervolgen we onze tocht door het kenmerkende Hollandse landschap naar Schoonhoven, de zilverstad van Nederland. Een wandeling voert u langs de Oude Singel en de Haven naar de vele zilver- en sieradenwinkels in het oude kleine centrum. Rond het middaguur verlaten we Schoonhoven en varen we naar Wijk bij Duurstede. Deze Middeleeuwse vestingstad heeft schitterende dijken en het kasteel Duurstede en de Ruysdaelmolen geven blijk van een rijke historie.

Dag 7 | Woensdag: Wijk bij Duurstede Arnhem
De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd, moeten we helaas om circa 14.00 uur weer afscheid van elkaar en van de bemanning nemen en keren we op eigen gelegenheid huiswaarts.

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

Highlights

 • Comfortabel cruisen met het MPS Horizon
 • Verblijf op basis van volpension
 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Welkomstcocktail en captains-dinner
 • Scheep de avond voor vertrek vast in, voor een ontspannen begin van de reis!

Extra mogelijkheden

Voor meer informatie over de extra mogelijkheden adviseren wij u om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Zij kunnen u in detail vertellen welke extra mogelijkheden er zijn en welke eventuele kosten hierbij gemoeid zijn. Bij deze extra mogelijkheden kunt u denken aan dieetmaaltijden, het stallen van een rolstoel/rollator, maar bijvoorbeeld ook het bijboeken van een slaapverblijf op de avond voor vertrek.

boeken
vaargebied
“Ontdek de leukste en mooiste plekken”
MPS Horizon
Postadres:  Spoorweghaven 118
    3071 ZG Rotterdam
Tel:  +31(0)6 53 53 62 87
E-mail:  info@horizoncruises.nl