• Horizon Cruises
 • Horizon Cruises
 • Horizon Cruises
 • Horizon Cruises
 • Horizon Cruises

Varen door het Groene Hart

Maak tijdens deze reis kennis met de schitterende Nederlandse wateren en het Groene Hart; Nederland op z'n mooist! We varen naar Hanzestad Kampen, gelegen aan de monding van de IJssel, waar veel historische gebouwen bewaard zijn gebleven. Ook Gouda, bekend van de kaas en stroopwafels, hoofdstad Amsterdam met haar eeuwenoude grachtengordel en prachtige grachtenpanden, en de karakteristieke vestingstad Gorinchem staan op het programma. Kortom, een verwenweek waar u met veel plezier op zult terugkijken!

Route

Arnhem > Kampen > Amsterdam > Nieuwe Meer > Alphen aan den Rijn > Gouda > Gorinchem > Grave > Arnhem

Vertrek

13-9-2018 / 7-daags

Dagbeschrijvingen

Dag 1 | Donderdag: Arnhem Kampen
De vriendelijke bemanning verwelkomt u aan boord van het M.P.S. Horizon! Om circa 09.30 uur starten de motoren en zetten we koers naar ons einddoel van vandaag, Kampen. Na het diner is er de gelegenheid om een wandeling te maken naar het nabijgelegen historische centrum van deze Hanzestad. U treft hier onder andere de resten van de oude stadsmuur en de St. Nicolaaskerk aan.

Dag 2 | Vrijdag: Kampen Amsterdam Nieuwe Meer
Al vroeg in de ochtend zetten we koers naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Maak een mooie wandeling over de eeuwenoude en wereldberoemde grachtengordel met daaraan prachtige authentieke panden. 's Middags kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen een bezoek te brengen aan het zeer bekende Rijksmuseum of het Anne Frankhuis. Of slenter door de karakteristieke volkswijk de Jordaan en ga winkelen in de Negen Straatjes. Uiteraard kunt u ook een rondvaart door de grachten maken of het centrum van de stad verkennen. 's Avonds genieten we van een heerlijk diner aan boord van het schip. Later op de avond varen we verder naar onze volgende bestemming; Nieuwe Meer.

Dag 3 | Zaterdag: Nieuwe Meer Alphen aan den Rij Gouda
Nederland op z'n mooist! We varen dwars door het Groene Hart naar Alphen aan den Rijn gelegen aan de Oude Rijn. Geniet van de bijzondere sfeer in de smalle steegjes en authentieke winkels. Na de lunch gaan we verder naar de kaasstad Gouda waar de oude gevels rondom het marktplein een lust voor het oog zijn. Proef hier ook de Goudse stroopwafels! Gouda is een prachtige historische stad middenin het Groene Hart. De stad is ontstaan in de Middeleeuwen, op de plaats waar de Gouwe en de Hollandse IJssel samenvloeien. Gouda is altijd een rijke stad geweest en dit is nog steeds merkbaar als u een wandeling maakt door het centrum. Het stadshuis en de Sint-Janskerk zijn hier goede voorbeelden van.

Dag 4 | Zondag: Gouda
Vandaag blijven we in Gouda liggen en zal de reisleider de samenkomst verzorgen of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken in de omgeving.

Dag 5 | Maandag: Gouda Gorinchem
Een rustdag in Maastricht. De reisleider verzorgt de zondagse samenkomst of we bezoeken, indien mogelijk, een lokale kerkdienst.

Dag 6 | Dinsdag: Gorinchem Grave
We zetten koers naar Grave, een vestingstad aan de Maas, met tal van historische woonhuizen, enkele kerken, overblijfselen van militaire activiteiten en de Maaskade. De stad Grave en de omliggende kerkdorpen zijn omgeven door pittoreske landschappen en prachtige bossen. Bezienswaardig is de Maaspoort, van waaruit men vroeger naar het aan de overkant van de rivier de Maas gelegen kroonwerk Coehoorn of Nijmegen kon gaan. Grave werd destijds vooral bevoorraad via het water en de Maaspoort speelde hierin een grote rol.

Dag 7 | Woensdag: Grave Arnhem
De laatste dag van de vaarreis is aangebroken en tijdens het ontbijt vertrekken we naar het beginpunt van onze reis, Arnhem. Hier zullen we rond 14.00 uur uitschepen.

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

Highlights

 • Comfortabel cruisen met het MPS Horizon
 • Verblijf op basis van volpension
 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Welkomstcocktail en captains-dinner
 • Scheep de avond voor vertrek vast in, voor een ontspannen begin van de reis!

Extra mogelijkheden

Voor meer informatie over de extra mogelijkheden adviseren wij u om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Zij kunnen u in detail vertellen welke extra mogelijkheden er zijn en welke eventuele kosten hierbij gemoeid zijn. Bij deze extra mogelijkheden kunt u denken aan dieetmaaltijden, het stallen van een rolstoel/rollator, maar bijvoorbeeld ook het bijboeken van een slaapverblijf op de avond voor vertrek.

boeken
vaargebied
“Ontdek de leukste en mooiste plekken”
MPS Horizon
Postadres:  Spoorweghaven 118
    3071 ZG Rotterdam
Tel:  +31(0)6 53 53 62 87
E-mail:  info@horizoncruises.nl