• Horizon Cruises
 • Horizon Cruises
 • Horizon Cruises
 • Horizon Cruises
 • Horizon Cruises

Varen over de Friese Meren

De mooiste steden van Nederland vindt u in Friesland! Het weidse landschap, de rust van de provincie en de gezellige sfeer van de plaatsen waar we aanleggen, maken deze reis tot iets bijzonders. Fryslân betekent totale ontspanning. Harlingen, de oude havenstad aan de Waddenzee, Franeker de sterrenstad en uiteraard Sneek staan deze week op het programma. Ook steken we het IJsselmeer over om de Noord-Hollandse vissersplaats Enkhuizen te bereiken. Een prachtige oer-Hollandse reis met het MPS Horizon!

Route

Arnhem > Kampen > Harlingen > Franeker > Sneek > Enkhuizen > Hoorn > Wijk bij Duurstede > Arnhem

Vertrek

7-6-2018 / 7-daags

Dagbeschrijvingen

Dag 1 | Donderdag: Arnhem Kampen
Na de eerste kennismaking aan boord vertrekken we om 09.30 uur vanuit Arnhem naar ons einddoel van vandaag: Kampen. Geniet vanaf de rivier de IJssel van de prachtige skyline van Kampen. Het historische hart kent talloze architectonische hoogstandjes uit het roemrijke verleden. Bijvoorbeeld de Nieuwe Toren, deze heeft maar liefst 47 klokken.

Dag 2 | Vrijdag: Kampen Harlingen Franeker
Al vroeg zetten we koers naar het Friese Harlingen. Deze oude havenstad aan de Waddenzee heeft een historisch centrum met vele grachten, oude pakhuizen en in Hollandse stijl gebouwde huizen. De stad heeft veel van zijn charme behouden. Alleen al het historisch centrum kent meer dan 500 bezienswaardige monumentale panden. Tijdens het diner varen we verder naar Franeker waar we in de avond zullen aanmeren. Franeker wordt ook wel de sterrenstad genoemd en is wereldwijd bekend vanwege het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Uiteraard zijn de verschillende historische panden in de binnenstad ook de moeite waard. U kunt er voor kiezen om voor het slapen gaan nog een wandelingentje te maken door de stad.

Dag 3 | Zaterdag: Franeker Sneek
Vandaag wordt u weer verrast met een mooie route. We vertrekken vanuit Franeker naar Sneek. Natuurlijk ziet u hét kenmerk van deze stad, de Waterpoort. Twee achtkantige torens met daartussen een brug. Deze poort is het symbool van de watersportstad Sneek geworden. Sneek is ook één van de Friese elf steden die wordt aangedaan tijdens een Elfstedentocht.

Dag 4 | Zondag: Vrije dag
Vandaag blijven we in Sneek liggen en zal de reisleider de samenkomst verzorgen. In de middag kunt u een heerlijke wandeling maken.

Dag 5 | Maandag: Sneek Enkhuizen Hoorn
Tijdens het ontbijt steken we het IJsselmeer over om naar Enkhuizen te gaan. In deze Noord-Hollandse vissersplaats kunt u een wandeling maken door het monumentale centrum of een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum. Aan het eind van de middag zetten we koers naar Hoorn, ook wel bekend als de stad van Jan Pieterszoon Coen.

Dag 6 | Dinsdag: Hoorn Wijk bij Duurstede
Vroeg in de ochtend varen we richting Wijk bij Duurstede waar we in de loop van de middag aankomen. De stad ligt aan de Lek en de historische binnenstad heeft tal van monumenten, waaronder Kasteel Duurstede, de Grote Kerk en de molen.

Dag 7 | Woensdag: Wijk bij Duurstede Arnhem
De reis nadert zijn einde. Via de Nederrijn komt Arnhem al snel in zicht. Eenmaal afgemeerd, moeten we helaas om 14.00 uur weer afscheid van elkaar en de bemanning nemen en keren we op eigen gelegenheid huiswaarts.

NB: Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

Highlights

 • Comfortabel cruisen met het MPS Horizon
 • Verblijf op basis van volpension
 • Vertrouwd en in eigen sfeer varen
 • Welkomstcocktail en captains-dinner
 • Scheep de avond voor vertrek vast in, voor een ontspannen begin van de reis!

Extra mogelijkheden

Voor meer informatie over de extra mogelijkheden adviseren wij u om contact op te nemen met uw reisorganisatie. Zij kunnen u in detail vertellen welke extra mogelijkheden er zijn en welke eventuele kosten hierbij gemoeid zijn. Bij deze extra mogelijkheden kunt u denken aan dieetmaaltijden, het stallen van een rolstoel/rollator, maar bijvoorbeeld ook het bijboeken van een slaapverblijf op de avond voor vertrek.

boeken
vaargebied
“Ontdek de leukste en mooiste plekken”
MPS Horizon
Postadres:  Spoorweghaven 118
    3071 ZG Rotterdam
Tel:  +31(0)6 53 53 62 87
E-mail:  info@horizoncruises.nl